LAN (verkoopdeclaratie)

Mijn LAN is afgekeurd met de reden: Aanbiedingsvorm BMS is niet toegestaan. Gebruik de indicator voor ondermaatse vis.

Het is niet langer toegestaan om ondermaatse vis aan te duiden met de presentatie vorm BMS. Ga terug naar het LAN scherm en zet de vissoort(en) met deze presentatie op 0 kg. Voeg onderop de vissoort opnieuw toe met de juiste presentatie (vb. gestript) en het verkocht gewicht. Klik op ‘Export LAN’ en verstuur het bericht.

Mijn LAN is goedgekeurd maar moet gecorrigeerd worden.

Om een goedgekeurde verkoopdeclaratie te corrigeren moet er eerst toestemming zijn van NVWA. Zonder deze toestemming wordt de correctie afgekeurd met de melding: Origineel bericht met nummer XXX is een correct aanlandingsbericht en mag pas na toestemming worden gecorrigeerd. Neem contact op met het FMC. Als er toestemming is verleend voor een correctie, vinkt u aan de linkerkant de optie ‘Historiek’ aan en selecteert u de vertrekdatum van de visreis waar u het LAN bericht voor wilt corrigeren. Klik hierna op de verkoopdeclaratie, breng de wijzigingen aan en verstuur de correctie.

Mijn LAN is afgekeurd met reden: De combinatie van waarden (voorbeeld) van vissoort en datum/tijd visserij activiteit is ongeldig.

Dit betekent dat er een ongeldige vissoort code is opgegeven in het LAN bericht. Open opnieuw het LAN scherm en corrigeer het bericht door de fout opgegeven vissoort op 0 kg te zetten en de vissoort met de juiste code onderop opnieuw toe te voegen met het verkochte gewicht. Kies voor opslaan, export LAN en verstuur het bericht opnieuw.

Mijn LAN is afgekeurd met reden: De combinatie van waarden (voorbeeld) van FAO-gebied, Economische zone en datum tijd visserijactiviteit is ongeldig.

Dit betekent dat het toevoegen van vis in het LAN scherm niet helemaal goed is gegaan. Wanneer u vis wilt toevoegen aan uw LAN bericht kiest u voor de optie ‘Importeer favoriete vissoorten’. Op deze manier kunt u ingeven waar de extra vis gevangen is, waarna alle favoriete vissoorten met 0 kg toegevoegd worden aan het LAN scherm. Vervolgens geeft u voor de vissoorten van toepassing het verkochte gewicht in en verstuurt u het bericht.

Ik kan mijn LAN niet exporteren en krijg de foutmelding: ‘IL in naamruimte ontbreekt’.

Klik op ‘Visreis’ en ga daarna terug naar het LAN scherm en klik opnieuw op ‘Export LAN’.