UK-179 test met online logboek.

11 september 2021

Afgelopen twee weken heeft schipper Cor Woort van de UK-179 getest met het EFICE online logboek. Het resultaat van deze test-periode was een compliment richting de ontwikkelaars “Het nieuwe logboek is een plezier om mee te werken!”

In tegenstelling tot het huidige logboek is het nieuwe online logboek is een webbased applicatie. Dit betekent dat de gebruiker via een webpagina toegang heeft tot zijn eigen logboek. Voor de schipper Cor Woort is het nieuwe online logboek een grote verbetering.

“Het nieuwe logboek gaat nu via een internet site en is helemaal anders gemaakt. Hierdoor is het een stuk duidelijker en makkelijker voor een schipper om met het logboek te werken. Een groot voordeel is dat het logboek vanaf de wal toegankelijk is, bijvoorbeeld wanneer er aan boord een storing is. Ook is het een stuk eenvoudiger om je bericht te versturen en er zijn allemaal nieuwe opties die het een stuk makkelijk maken voor jou als schipper. “

Cor Woort, schipper UK-179

Niet alleen is het online een stuk overzichtelijker, maar ook een stuk eenvoudiger in het gebruik. Zo wordt er gebruikt gemaakt van profielen die de schipper zelf samenstelt. Op deze manier ziet de gebruiker alleen de aspecten die hij gebruikt. Ten slotte hoeft het EFICE support team niet meer in te loggen via Teamviewer, maar kan er een stuk eenvoudiger hulp geboden worden en worden updates en wijzigen automatisch doorgevoerd zonder dat de gebruiker hier hinder van heeft.

Evenals de UK-271, die eerder dit jaar getest heeft, blijft de UK-179 het online logboek gebruiken.